Sokfűszeres sonkás cipó A langyos tejfölt és a tejszínt fél deci langyos vízzel összekeverjük,
majd belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor felfutott az élesztő, hozzáadjuk
a lisztet, a sót, a cukrot meg a reszelt sajtot, és kb. 10 perc alatt
hólyagosra dagasztjuk. A sonkát kis kockákra, a petrezselymet apróra vágjuk,
és a fűszerekkel együtt beledolgozzuk. A tetejét belisztezzük, konyharuhával
letakarjuk, és langyos helyen 1 órát kelesztjük. Utána átgyúrjuk, cipóvá
formázzuk, és belisztezett tepsire borítjuk. Újabb 40 perc kelesztés után
vizes ecsettel megkenjük. Előmeletített sütőbe tessszük, és előbb nagy
lángon 200 fokon kb. 20 percig, majd a tüzet 160-170 fokra mésékelve további
10-15 percig sütjük. Ha a teteje nagyon pirulna, alufóliával letakarjuk.
Rácsra állítva hagyjuk kihűlni.
|
||
|
||