Mézes kacsacomb szegfűszeges szilvarétessel
Elkészítési idő: 80 perc
1 adag: 730 kcal
Hozzávalók:
4 kacsacomb
60 dkg szilva
1 csomag réteslap
3 evőkanál zsemlemorzsa
őrölt fahéj
2 evőkanál méz
1 vöröshagyma
egész bors
majoránna
1 citrom
olaj
só
|
A kacsacombokat megmossuk, jól megtisztítjuk az esetleges tollmaradványoktól.
Besózzuk, majd a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymával, kevés
sóval, szemes borssal és majoránnával fűszerezve, kevés vizet aláöntve
takaréklángon, fedő alatt puhára pároljuk. Ezután a kacsacombokat áttesszük
egy tepsibe, megkenegetjük egy kis pecsenyezsírral elkevert mézzel, és
forró sütőben pirosra sütjük.
A szilvát megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A réteslapokat széthajtogatjuk,
megkenjük olajjal, megszórjuk finom zsemlemorzsával. A szilvát egyenletesen
szétterítjük a tésztán, meghintjük őrölt fahéjjal és reszelünk rá egy
kevés citromhéjat. A rétest feltekerjük, a tetejét is áthúzzuk olajjal,
majd 180-200 fokos sütőben pirosra sütjük. A ropogósra sült kacsacomb
mellé köretként tálaljuk.
|