Libatepertős rakott tészta
Elkészítési idő: 60 perc
1 adag: 610 kcal
Hozzávalók:
25 dkg tollhegytészta (penne)
3 tojás
10 dkg libatepertő
3 dl tejföl
só
őrölt bors
vaj és zsemlemorzsa a formához
A tésztát bő, sós vízben félpuhára, al dente főzzük. Hideg vízzel leöblítjük,
leszűrjük és lecsepegtetjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, és a megdarált
libatepertőt. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, azután az egészet jól összekeverjük.
A tésztát kivajazott, zsemlemorzsával meghintett formába töltjük, a tetejét
elsimítjuk, és középmeleg sütőben, 35-40 perc alatt megsütjük. Frissen,
forrón kínáljuk, de másnap, hidegen is kitűnő.
|