Csirkemell borsóbundában lengyeles répával
Elkészítési idő: 30 perc
1 adag:640 kcal
Hozzávalók:
2 csirkemellfilé
25 dkg tisztított zöldborsó
40 dkg sárgarépa
10 dkg vaj
3 evőkanál liszt
1 tojás
olaj
10 dkg zsemlemorzsa
1 dl tejföl
só
cukor
A csirkehúst nagyobb szeletekre vágjuk, besózzuk, és állni hagyjuk. A
zöldborsót 5 dkg vajon egy csipet sóval és cukorral megpároljuk. Ha nem
elég zsenge a borsó, kevés vizet is öntünk alá. Amikor langyosra hűlt,
botmixerrel összetörjük - nem baj, ha kicsit darabos marad. Beleszórunk
2 evőkanál lisztet, hozzáadjuk a tojást, és jól elkeverjük.
A besózott csirkemell szeleteket lisztbe forgatjuk, majd vizes kézzel
ráügyeskedjük, jól rálapogatjuk a zöldborsókrémet. Egy nagy serpenyőben,
közepesen forró olajban a hússzeletek mindkét oldalát megsütjük.
A sárgarépát meghámozzuk, sós vízben félpuhára pároljuk, azután leszűrjük.
A maradék vajon aranysárgára pirítjuk a zsemlemorzsát, rászórjuk a párolt
répára, végül nyakon öntjük a simára kevert tejföllel.
|