Csalános csirkegaluskaleves
Elkészítési idő: 30 perc
1 adag: 220 kcal
Hozzávalók:
2 csirkemellfilé
30 dkg apró újburgonya
4 zöldpaprika
1 paradicsompaprika
1 evőkanál zsír
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
1 tojás
1 csokor zsenge csalán
só
fehér bors
A felforrósított zsíron rózsaszínűre pirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk az
apró kockákra vágott zöldpaprikát, jól megkeverjük, majd felengedjük kb.
2 liter vízzel. Ekkor beletesszük a finomra vágott csalánleveleket és
a megtisztított újkrumplit, sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd
takaréklángon lassan főzni kezdjük.
A csirkehúst ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást meg a tejfölt. Megsózzuk,
megborsozzuk, majd botmixerrel az egészet pépesítjük. Ezután keverjük
hozzá az apró kockákra vágott paradicsompaprikát. A galuskamasszából a
tenyerünkben kis gombócokat formázunk és a lassan fővő levesben újraforrástól
számítva 2-3 perc alatt megfőzzük. A levest frissen, forrón tálaljuk.
|