Bakonyi vagdalt hús A darált sertéshúst összegyúrom a tejben megáztatott, kinyomott és összemorzsolt
zsemlével, a nyers tojással, kevés reszelt vöröshagymával, sóval és törött
borssal. Belereszelek 1-1 szál sárgarépát és petrezselyemgyökeret, és
hozzáadok egy kiskanálnyi ételízesítőt. Cipóba formázva tűzálló tálra
fektetem. Tetejét leöntöm forró olajjal, és sütőben 30-35 percig közepes
tűznél sütöm. Sós vízben puhára főzöm a meghámozott burgonyát. Levétől
leszűrve áttöröm, simára keverem 2 evőkanálnyi tejföllel, 1 tojássárgájával,
kevés reszelt szerecsendióval és egy kiskanálnyi, kevés olajon megpirított,
reszelt vöröshagymával. A megsült húscipót ezzel a pürével bevonom. Villával
kissé kicifrázom, kevés forró vajjal vagy olajjal megöntözöm. A sütőben
addig sütöm, míg a teteje ropogóssá nem válik. Bármilyen savanyúság illik
mellé.
|
||
|
||