Kacsaleves lestyános kacsagombóccal
Elkészítési idő: 90 perc
1 adag: 530 kcal
Hozzávalók:
4 kacsacomb
1 csomag húsleveszöldség (hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, sárgarépa, fehérrépa,
karalábé, zeller stb.)
20 dkg gomba
só
egész bors
őrölt bors
fél csokor lestyán
5 dkg liszt
1 tojás
|
A kacsacombokat kicsontozzuk. A csontokat a megtisztított, feldarabolt
leveszöldség kíséretében feltesszük főni. Sóval, egész borssal ízesítjük,
és hagyományos módon húslevest készítünk. A főzési idő vége előtt kb.
30 perccel beletesszük a megtisztított gombát is.
A kacsahúsról leszedjük a zsíros bőrt, a kevésbé zsíros részeket rajta
hagyjuk. A húst finomra daráljuk. Hozzáadjuk a lisztet, a finomra vágott
lestyánt meg a tojást. Megsózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és a masszát
jól kidolgozzuk. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk, majd a gyöngyözve
fővő levesben kb. 20 perc alatt kifőzzük. Hogy megbizonyosodjunk arról,
megfőtt-e a gombóc, egyet vágjunk el, és kóstoljuk meg. A levest a benne
főtt zöldségekkel, a gombával és a kacsagombócokkal tálaljuk.
|