Csirkemellben sült piláf
Elkészítési idő: 60 perc
1 adag: 540 kcal
Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
só
20 dkg rizs
olaj
fél-fél piros és zöld kaliforniai paprika
5 dkg mandula
5 dkg mazsola
őrölt bors
1 fahéjrúd
1 tojás
A salátához:
2-3 marék rucola
só
olívaolaj
balzsamecet
|
A csirkehúsból 4 nagyobb, nyitott szeletet vágunk, vékonyra kiklopfoljuk.
Finoman megsózzuk, és félretesszük.
A rizst kevés olajon, kevergetve, fehéredésig pirítjuk. Felengedjük annyi
forró vízzel vagy húslevessel, mennyi a rizs térfogatának a kétszerese,
megsózzuk, és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk.
2-3 evőkanálnyi étolajban megfuttatjuk a fahéjat, majd kiszedjük. Az illatos
olajban megpirítjuk a gorombára vágott tisztított mandulát, a mazsolát
meg a finomra aprított paprikát. Lehúzzuk a tűzről, ráütünk egy tojást,
sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd az egészet gyorsan összekeverjük
a párolt rizzsel. A masszát a csirkemellekre halmozzuk, felcsavarjuk,
hústűvel megtűzzük, és egy serpenyőben, forró olajon köröskörül megsütjük.
Rucolasalátát kínálunk hozzá, amihez 2-3 marék megmosott, szárazra rázott
rucolát összekeverünk egy kevés sóval, pár csepp olívolajjal és balzsamecettel.
|