Újhagymakrémes párnácskák
Elkészítési idõ: 30 perc + 30 perc pihentetés
1 adag: 360 kcal
Hozzávalók:
1 csomag újhagyma
40 dkg liszt
só
fehér bors
2 dl tejszín
10 dkg vaj
1 dkg élesztõ
2 dl tej
1 tojás
olaj a sütéshez
30 dkg lisztbõl a tojással, a tejjel, csipetnyi sóval
és az összemorzsolt élesztõvel hagyományos
módon palacsintatésztát készítünk.
Habverõvel alaposan kikeverjük, majd legalább egy félórát
pihentetjük.
Közben elkészítjük a krémet. A vajat felolvasztjuk,
beleszórjuk a maradék lisztet, világos rántást
készítünk. Hozzáadjuk a vékony karikákra
vágott újhagymát, kicsit megpirítjuk. Felengedjük
a tejszínnel, és lassan fõzzük, amíg
jó, sûrû masszát kapunk. Sóval, fehér
borssal ízesítjük.
A tarkedlisütõ mélyedéseit kiolajozzuk, mindegyikbe
egy evõkanálnyi tésztát halmozunk. A párnácskák
mindkét oldalát rózsaszínûre sütjük,
végül kettõt-kettõt a krémmel összeragasztunk.
|