Hamuszsák
Elkészítési idõ: 40 perc + pihentetés
1 adag: 330kcal
Hozzávalók 64 darabhoz:
olaj
vaníliás porcukor
A tésztához:
35 dkg liszt
25 dkg vaj
8 tojássárgája
1 mokkáskanál só
1 sütõpor
A töltelékhez:
30 dkg porcukor
30 dkg darált dió
8 tojásfehérje
|
A sütés elõtti napon a tésztába valókat
összegyúrjuk. Elõször a lisztet, a sót,
a sütõport összekeverjük, a puha vajat belemorzsoljuk.
A tojások sárgáját ezután fokozatosan
adjuk hozzá. Összegyúrjuk, majd az adag felezéseivel
64 db kis golyót formálunk, amit a másnapi sütésig
lefedve hûtõbe teszünk.
A tojásfehérjékbõl habot verünk, belekeverjük
a porcukrot és a darált diót. Az elõzõleg
elkészített golyócskákat réteslap vékonyságúra,
téglalap alakúra kinyújtjuk. Közepére
kb. 1 evõkanál tölteléket teszünk, és
a tészta két végét egyszerûen felhajtjuk,
majd az oldallapokat is egymásra. A hajtogatott fele kerül
a sütõlapra, amit olajos szalvétával végigtörlünk.
190 fokos sütõben aranysárgára sütjük.
Még melegen vaníliás porcukorral gazdagon megszórjuk.
|