Turbolyás jércemelltekercs spanyol burgonyával
Elkészítési idõ: 45 perc
1 adag: 830 kcal
Hozzávalók:
4 jércemellfilé
1 csokor turbolya
só
õrölt fehér bors
1 dl olívaolaj
80 dkg burgonya
8 tojás
fél dl étolaj
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
|
A jércemellfiléket éles késsel bevágjuk,
majd óvatosan széthajtjuk, hogy nagyobb, nyitott hússzeleteket
kapunk. Enyhén kiveregetjük, megszórjuk sóval,
õrölt fehér borssal, és elosztjuk rajtuk a durvára
vágott turbolyát. A szeleteket felgöngyöljük,
alufóliába csavarjuk, a végét betekerjük.
A csomagokat 180 fokra elõmelegített sütõben
kb. 20 percig sütjük.
A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk.
Az olívaolajat teflon serpenyõben felmelegítjük,
beletesszük a burgonyakarikákat és közepes lángon
pirítani kezdjük. Megsózzuk, majd idõnként
megforgatva, megrázogatva kb. 20 percig sütjük, amíg
a burgonya megpuhul. A tojásokat egy kevés sóval
habosra keverjük, a krumplira öntjük, és takaréklángon
addig sütjük, amíg félig megdermed. Ekkor egy
fedõ segítségével megfordítjuk, és
a másik oldalát is megsütjük.
A jércemell roládokat kicsomagoljuk, az étolajon
kicsit átpirítjuk, ujjnyi vastagra felszeleteljük,
és a forró burgonyakörettel tálaljuk. Apróra
vágott fokhagymával és egy csipetnyi sóval
ízesített tejfölt kínálhatunk hozzá.
|