Mandulás fánkocskák
A vajat elkeverjük 2,5 dl vízzel, a cukorral meg a sóval,
s egy fazékban felforraljuk. Beleszórjuk a lisztet meg a
keményítõt, és addig keverjük, amíg
a tészta elválik az edény oldalától.
Levesszük a tûzrõl, a masszát rövid ideig
hûlni hagyjuk, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
A tészta akkor jó, ha szép fényes, és
könnyedén lecsúszik a kanálról. A masszát
csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és
sütõpapírral kibélelt tepsire halmokat nyomunk
belõle. A tetejüket megkenjük tojássárgájával,
és megszórjuk durvára vágott mandulával.
Elõmelegített sütõben, 180 fokon 20-25 percig
sütjük, a sütõben hagyjuk langyosra hûlni.
|
||
|
||