Zselici szarvasgerinc erdei gombával töltve Elkészítési idõ: 40 perc
A kicsontozott szarvasgerincet ujjnyi szeletekre vágom (10-12
szelet jön ki belõle). Húsverõ kalapáccsal
vékonyra kiverem, vigyázva, hogy a hús be ne szakadjon.
A reszelt vöröshagymát és az apróra vágott
gombát (kucsma vagy vargánya ajánlott) vajon megpárolom.
A hússzeleteket sóval és törött borssal
meghintem, rákenem a vajon puhára párolt gombát,
és összecsavarom úgy, hogy a töltelék ki
ne hulljon. Fogvájóval vagy hústûvel két-három
helyen átszúrom, hogy szét ne essen. Kevés
zsíron meg evõkanálnyi húslén fedõ
alatt puhára párolom. Amikor a hús a levét
elfõtte és zsírjára kezd sülni, a tejfölt
ráöntöm, és tovább párolom néhány
percig. Párolt rizzsel tálalom. |
||
|
||