Rozmaringos báránycomb mézes fokhagymával
Elkészítési idõ: 2 óra 30 perc + egy
éjszaka pácolás
1 adag: 480 kcal
Hozzávalók:
1 kicsontozott báránycomb
2-3 ágacska rozmaring
4 fej fokhagyma
1 dl olaj
1 vöröshagyma
1 evõkanál kristálycukor
1 evõkanál méz
õrölt bors
2 dl fehérbor
|
A sütést megelõzõ napon a báránycombot
lehártyázzuk, a felesleges faggyútól megtisztítjuk.
Sóval, borssal és rozmaringgal bedörzsöljük,
majd egy mélyebb tálba helyezzük. Teszünk mellé
4-5 gerezd aprított fokhagymát és egy megtisztított,
cikkekre vágott vöröshagymát, nyakon öntjük
olajjal, majd jól letakarjuk, és a hûtõben
egy éjszakát állni hagyjuk.
Másnap a húst tepsibe helyezzük, ráöntjük
az olajos páclevet, és 135-140 fokos sütõben
kb. 2 és fél óra alatt megsütjük. Sütés
közben a pecsenyelével, és a fehérborral szorgalmasan
locsolgatjuk.
A maradék fokhagymát megtisztítjuk, gerezdekre szedjük.
A cukrot egy kisebb serpenyõben karamellizáljuk, hozzáadjuk
a mézet, a fokhagymagerezdeket, enyhén megsózzuk.
Aláöntünk egy fél deci fehérbort, és
lassan, gyakran megkeverve beforraljuk.
A báránypecsenyét a mézes fokhagyma kíséretében,
forrón tálaljuk.
|