Aranysárga tyúkleves királynõ
módra Elkészítési idõ: 2,5 óra
A tisztított, kizsigerelt, konyhakészre elõkészített
tyúkot nagy levesesfazékba teszem a marhafartõvel
és a tisztított borjúlábbal együtt, és
kb. 3,5 liter vízben, fedõ alatt, lassú tûzön
gyöngyöztetve, a megtisztított, fölszeletelt leveszöldséggel
puhára fõzöm. Ha minden megpuhult, a leszûrt
leves egy részével megpárolok 7-8 dkg tisztított
rizst. A tyúkról elõször lefejtem a bõrét
ezt nem használom fel , majd a csontokról a
húst. A lefejtett húst apróra vagdalom, és
kockázott vajat adok hozzá. Összekeverem a jól
megpárolt rizzsel, húsdarálón átdarálom,
majd egy kevés leves hozzáadásával szûrõszitán
áttöröm. A leszûrt levessel föleresztem, ha
kell, sózom, borsozom, s rövid idõre visszateszem. |
||
|
||