Pontyfilé fokhagymás parajjal
Elkészítési idõ: 45 perc
1 adag: 580 kcal
Hozzávalók:
60 dkg pontyfilé
20 dkg mozzarella sajt
1 kg paraj (fagyasztott is lehet)
2-3 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
5 dkg liszt
só
A pontyfilét beirdaljuk, hüvelykujjnyi vastagra vágjuk,
megsózzuk és lisztben megforgatjuk.
A fokhagymát gorombára vágjuk, megfuttatjuk a felhevített
olajon, majd rádobjuk a megtisztított, megmosott és
lecsepegtetett parajt. Sóval ízesítjük, és
addig pirítjuk, amíg összeesik. A spenót felét
hõálló tálba tesszük, sorban elrendezzük
rajta a pontyfiléket, a maradék parajt pedig a tetejére
tesszük. Megkoronázzuk a karikára vágott mozzarella
sajttal, és forró sütõben kb. 20 percig sütjük.
|