Nyúlvetrece zsemlegombóccal tálalva
Elkészítési idõ: 2 óra
1 adag: 720kcal
Hozzávalók:
1 konyhakész házinyúl
2 evõkanál sertészsír
2 fej hagyma
1 csomag petrezselyem zöldje
2-3 evõkanál liszt
1 dl húsleves
2 dl tejföl
1 evõkanál tárkonyecet
tárkonylevél
A gombóchoz:
12 dkg vaj
4 vizes zsemle
tej
5 tojás
só
petrezselyem zöldje
zsír
|
A megtisztított, megmosott nyulat falatokra vágom. A nyúl
máját, szívét, tüdejét, azaz az
aprólékját is felaprítom. Zsíron a
félfõre vágott hagymával megrántom
a húst és aprólékát, majd finomra vágott
petrezselyem zöldjével megszórom. Végül
a nyúlaprólékot liszttel meghintem, húslevessel
vagy vízzel feleresztem. Tárkonyecettel kissé megsavanyítom,
apró tárkonylevelekkel felfõzöm, végül
tejfölt habarok hozzá.
A gombóchoz a vajat habosra verem egy edényben. A zsemléket
tejbe áztatom, kicsavarom, majd az egészet a tojással
összedolgozom. Sóval, petrezselyem zöldjével ízesítem.
A masszát zsírral kikent konyharuhába kötöm,
és fõvõ sós vízben másfél
órán át fõzöm. Tálaláskor
a nagy gombócot felszeletelem, köré rakom a vetrecét,
és a levét ráöntve kínálom.
|