Sonkás almasaláta ropogós mandulával
Hozzávalók:
8 vékony szelet házi parasztsonka
60 dkg alma
1 citrom
1 evõkanál balzsamecet
1 dl olívaolaj
5 dkg szeletelt mandula
A mandulát tepsibe szórjuk, a sütõben rózsaszínûre
pirítjuk. A sonka felét tálcára fektetjük,
és a radiátor vagy a kályha tetején egy napig
szárítjuk, közben egyszer megforgatjuk.
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, s vékony csíkokra,
julienne-re szeleteljük.
Az olajat összekeverjük a balzsamecettel, a citrom levével,
a csíkokra vágott maradék sonkával, a pirított
mandulával meg az almacsíkokkal. Sózni, cukrozni
nem szükséges, hiszen a füstölt sonka eléggé
sós, a pirított mandula pedig tökéletes ízharmóniát
alkot az édeskés almával. Az almasalátát
a szárított sonkachipsszel díszítjük.
|