Kozáksapka
Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
30 dkg porcukor
6 evõkanál langyos víz
18 dkg liszt
2 kanál kakaó
fél csomag sütõpor
A krémhez:
4 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
kókuszreszelék
A tetejére:
3 dkg kakaó
10 dkg cukor
3 evõkanál víz
10 dkg vaj
A tojássárgákat a porcukorral és a langyos
vízzel habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a
kakaót, a sütõport, majd a keményre habbá
vert tojásfehérjét. Ebbõl a masszából
tésztát sütünk. Ha kihûlt, nagyobb pogácsaszaggatóval
kivágjuk a kerek kucsmaformákat. Középen vízszintesen
kettévágjuk, és rendesen megkenjük a krémmel.
A tejben sûrûre fõzzük a vaníliás
pudingot. Ha kihûlt, a vajat és a porcukrot hozzátesszük,
és jól összekeverjük. A sütemény oldalát
is megkenjük a krémmel, majd kókuszreszelékben
megforgatjuk. A kakaóból, cukorból és vízbõl
lassan felfõzve csokimázat készítünk.
Ha besûrûsödött, belekeverjük a vajat. Minden
darab tetejére csokoládémázat csorgatunk,
így nyeri el végsõ formáját.
|