Elkészítési idõ: 60 perc A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát, a durvára vágott diót, az apróra tört csokoládét, az összevágott kandírozott narancshéjat meg a reszelt narancshéjat. Apránként belekeverjük a sütõporral elkevert lisztet és az olvasztott vajat. Ha túl sûrû lenne, kevés tejjel hígítjuk. A tojásfehérjébõl egy csipet só hozzáadásával kemény habot verünk, és óvatosan a masszához keverjük. Kivajazott, kilisztezett õzgerincformába töltjük, majd elõmelegített sütõben elõbb 5 percig 200 fokon, majd a hõmérsékletet 170-180 fokra csökkentve, tûpróbáig sütjük. Még forrón tálra borítjuk. A mázhoz a narancs levét a cukorral sûrûre keverjük, és bevonjuk vele a kihûlt tésztát. Tetejét kandírozott narancshéjjal vagy apróra vágott cukrozott gyümölccsel díszítjük. |
||
|