Tárkonyos pulykaragu leves
Elkészítési idõ: 60 perc
1 adag: 450 kcal
Hozzávalók:
40 dkg pulykamell filé
1 vöröshagyma
1 dl olaj
1 csokor petrezselyem zöldje
1 kis csokor tárkonylevél
1 liter csontlé (lehet leveskockából is)
20 dkg vegyes zöldség
1 cikk zeller
10 dkg gomba
6 dkg liszt
2 dl tejszín
1 evõkanál tárkonyecet
pár csepp citromlé
só
õrölt bors
A pulykahúst kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk,
finomra aprítjuk, majd a fele olajon aranysárgára
pirítjuk. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk,
megszórjuk a vágott petrezselyemmel meg a tárkonylevéllel,
majd kevés csontlével felengedjük.
Közben megtisztítjuk, és kockákra vágjuk
a zöldséget, a zellert és a gombát, azután
a húshoz adjuk. Lassan pároljuk, majd felengedjük a
maradék csontlével.
A maradék olajból a liszttel világos rántást
készítünk, ezzel sûrítjük a levest.
Hozzáadjuk a tejszínt, és jól kiforraljuk.
Tárkonyecettel és egy kevés citromlével savanyítjuk,
forrón tálaljuk.
|