Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Kényeztető reggeli

Már többször is elkészítettem ezt a fajta sajtos muffint. Nagyon jó reggelire, saláta mellé. Igazán gyorsan elkészül, és mindig lehet valamit változtatni rajta. Aki nem szereti szűzen, hús nélkül, tehet bele apró sonkadarabkákat, bacont vagy bármi mást, ami van. Persze ebben az esetben kevesebb sajtot tegyen bele. Hétvégi, kényeztető reggelinek ideális :-)

 

Sajtos muffin (leveles tésztából)

Hozzávalók: 1 cs leveles tészta, 20 dkg (trappista, chedar vagy edami) sajt, 10 dkg füstölt sajt, 3 tojás, 2 dl tejföl , 2 ek liszt, só, bors, bármilyen zöldfűszer (zöldpetrezselyem, bazsalikom) ízlés szerint.

A muffinsütő mélyedéseit pici olajjal kikenjük A kinyújtott leveles tésztát négyszögletes kockákra vágjuk és a muffinsütő mélyedésibe helyezzük. A sajtokat lereszeljük és a többi hozzávalóval elkeverjük. A tölteléket szépen belekanalazzuk a tésztával kibélelt kosárkákba. Előmelegített, 220 fokos sütőben szép pirosra sütjük (az eredeti recept Edinától van, ezt-azt módosítottam rajta).