Gombaétel
Fél adagot készítettem belőle, nagy tévedés volt részemről... Gyorsan
elfogyott és azóta is kívánom :-( . Sebaj, hamarosan újra terítékre kerül
ez az egyszerű, nem túlságosan munkaigényes, ám nagyon ízletes gombatál.
Mozzarellás -paradicsomos gombatál
Hozzávalók: 1 kg apró csiperkegomba, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma,
pici olaj és vaj, 25 dkg mozzarella és ugyanannyi paradicsom, só, bors,
szárított bazsalikom.
Elkészítés: A megtisztított gombákat megmossuk és leszárítjuk. A vöröshagymát
és fokhagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk
és a gombát megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a kétféle
hagymát és rövid ideig együtt sütjük. Legvégén megszórjuk szárított bazsalikommal.
Ezután a gombát vajjal vékonyan kikent tűzálló tálba rakjuk, a gomba tetejére
rárakjuk a felkarikázott paradicsomokat, majd erre a felszeletelt mozzarellát.
Sóval, borssal és bazsalikommal megszórjuk. Előmelegített 225 fokos sütőben
20 -25 percig sütjük. Ha van friss bazsalikom, akkor azzal ízesítjük.
|