Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Gombaétel

Fél adagot készítettem belőle, nagy tévedés volt részemről... Gyorsan elfogyott és azóta is kívánom :-( . Sebaj, hamarosan újra terítékre kerül ez az egyszerű, nem túlságosan munkaigényes, ám nagyon ízletes gombatál.

 

Mozzarellás -paradicsomos gombatál

Hozzávalók: 1 kg apró csiperkegomba, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, pici olaj és vaj, 25 dkg mozzarella és ugyanannyi paradicsom, só, bors, szárított bazsalikom.


Elkészítés: A megtisztított gombákat megmossuk és leszárítjuk. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk és a gombát megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a kétféle hagymát és rövid ideig együtt sütjük. Legvégén megszórjuk szárított bazsalikommal. Ezután a gombát vajjal vékonyan kikent tűzálló tálba rakjuk, a gomba tetejére rárakjuk a felkarikázott paradicsomokat, majd erre a felszeletelt mozzarellát. Sóval, borssal és bazsalikommal megszórjuk. Előmelegített 225 fokos sütőben 20 -25 percig sütjük. Ha van friss bazsalikom, akkor azzal ízesítjük.