Vendégváró falatkák!
Zöldhagymás tojáskrémes sajttekercs Hozzávalók: 25-30 dkg sajt (trappista, edami vagy chedar), 3 db főtt tojás, vékony szelet bacon/füstölt sonka, pici mustár, só, bors, 2 szál zöldhagyma, zöldpetrezselyem, 2 kanál majonéz, 1-2 kanál tubusos sajtkrém. Elkészítés: A sajtot két nejlon zacskóba tesszük (de tehetjük akár fóliába és kívül celofánba) a külső zacskón átszúrunk egy fakanalat és lobogó vízbe lógatjuk, kb 30 - 35 percig főzzük. Amíg a sajt a vízben van, addig a zöldhagymát és a zöldpetrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk. A tojásokat összeturmixoljuk, hozzákavarjuk a majonézt, a sajtkrémet, a mustárt, a felaprított zöldeket, majd sózzuk és borsozzuk. A sajtot még melegen lisztezett deszkára tesszük és téglalap alakúra sodorjuk. Azonnal beborítjuk a baconszeletekkel, majd rákenjük a zöldhagymás tojáskrémet és feltekerjük. Alufóliába csomagoljuk és hűtőbe állni hagyjuk. Pár óra múlva szépen szeletelhető. |
||
|