Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Vendégváró falatkák!

Azt hiszem ezerféle variácója ismert ennek sajttekercsnek. Van aki mirkóhullámú sütőben olvasztja meg a sajtot, van aki zacskóba vagy alufóliába teszi és vízbe dobja. Sokféleképpen lehet megtölteni, viszonylag hamar elkészül és nagyon hálás kis finomság. Hidegtálak főhelyét büszkén elfoglalhatja, nagyon ízletes és mindenki dicsérni fogja.

 

Zöldhagymás tojáskrémes sajttekercs

Hozzávalók: 25-30 dkg sajt (trappista, edami vagy chedar), 3 db főtt tojás, vékony szelet bacon/füstölt sonka, pici mustár, só, bors, 2 szál zöldhagyma, zöldpetrezselyem, 2 kanál majonéz, 1-2 kanál tubusos sajtkrém.

Elkészítés: A sajtot két nejlon zacskóba tesszük (de tehetjük akár fóliába és kívül celofánba) a külső zacskón átszúrunk egy fakanalat és lobogó vízbe lógatjuk, kb 30 - 35 percig főzzük. Amíg a sajt a vízben van, addig a zöldhagymát és a zöldpetrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk. A tojásokat összeturmixoljuk, hozzákavarjuk a majonézt, a sajtkrémet, a mustárt, a felaprított zöldeket, majd sózzuk és borsozzuk. A sajtot még melegen lisztezett deszkára tesszük és téglalap alakúra sodorjuk. Azonnal beborítjuk a baconszeletekkel, majd rákenjük a zöldhagymás tojáskrémet és feltekerjük. Alufóliába csomagoljuk és hűtőbe állni hagyjuk. Pár óra múlva szépen szeletelhető.