Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Majonézes marhanyelv

Mi imádjuk a nyelvet, igaz kissé macerás a megfőzése/tisztítása, de megéri. Elsősorban vadasan készítettem eddig, de már egy ideje gondolkodtam azon, hogy elkészítem a majonézes változatát. Keresgéltem az interneten, de nem találtam receptet hozzá. Így recept nélkül készült el az első adag majonézes nyelv. Igazi húsvéti csemege lett belőle!

 

Kell hozzá: 1 darab marhanyelv vagy 2 darab disznónyelv (a disznónyelv hamarabb elkészül és könnyebb megtisztítani, viszont nem annyira mutatós, mint a marhanyelv), 2 -3 cikk fokhagyma, szemes bors, borókabogyó, 2 kisebb babérlevél, só, házilag készített majonéz és tejföl

A nyelvet a fűszerekkel együtt egy edényben legalább két órát főzzük, amíg megpuhul. Kivesszük a főző léből és lehúzzuk a durva héját, majd rézsútos szeletekre vágjuk. Amíg hűl a nyelv, elkészítünk egy tojásból egy jó adag majonézt, ízesítjük mustárral, sóval, borssal, fűszerpaprikával valamint citromlével, végül hígítjuk tejföllel. A szeleteket félig egymásra helyezve egy tálkába sorakoztatjuk, sóval és borssal fűszerezzük, majd ráöntjük a majonézes öntetet.