Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Egy kis laza lazac...

Néhány évvel ezelőtt készítettem először sajtkrémes, sonkás képviselőfánkot, akkor nagyon ízlett. Ezek a kis "bekapnivalók" főként parti-falatkának a legalkalmasabbak. Húsvétra, füstölt lazaccal készült el, mennyei!

 

Lazacos képviselőfánk

Hozzávalók az égetett tésztához (15-18 db, attól függően mekkorák): 0,8 dl olaj, 16 dkg liszt, 4 tojás, só. A töltelékhez: salátalevelek, füstölt lazacszeletek, majonéz+ krémsajt, zöldpetrezselyem.

Elkészítés:Az olajat 2,5 dl vízzel és a sóval egy edényben összeforraljuk, egyszerre beleszórjuk a lisztet és állandóan kevergetve, addig főzzük, amíg az edény falától és aljától elválik. A tűzről levéve kissé kihűtjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A masszát nyomózsákba rakjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe kisebb halmokat nyomunk. Előmelegített 200 fokos sütőben 20 percig sütjük. A fánkok tetejét levágjuk és megtöltjük. A töltelékhez a krémsajtot a majonézzel összekeverjük, teszünk bele apróra vágott zöldpetrezselymet. A kihűlt képviselőfánkok alsó részére teszünk egy kis darab salátalevelet, ráhelyezünk egy füstölt lazacszeletet majd krémet kanalazunk rá és visszahelyezzük a kalapjukat.