Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Varáció pörköltre

A mai ebédünk volt....már csak volt, mert írtó hamar bekaptuk :-) Dupla adagot kellett volna készítsek. Két nagy zsemlét töltöttem meg, de szerintem 4 kisebb zsemlével még finomabb.

 

 

Gombás pörkölt óriászsemlében

Hozzávalók: 20 dkg sertéshús, 20 dkg sampinyongomba, kevés olaj, 1 piros húsú paprika, fél fej hagyma, őrölt bors, fűszerpaprika, só, zöldpetrezselyem, kevés reszelt sajt, 2 db óriászsemle.

Elkészítés: A vöröshagymát apróra vágjuk és megpirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát. Az őrölt paprikát rászórjuk majd a kockára vágott húst és a gombát is beletesszük. Ízlés szerint sózzuk, öntünk rá vizet, és addig pároljuk, amíg a hús megpuhul. Végül borssal és szárított zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A zsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk, majd beletöltjük a pörköltet, rászórjuk a reszelt sajtot. A sütőben 8-10 percig sütjük, amíg a zsemle megpirul, majd tálaljuk.