Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Nyársak bundában avagy bundás nyársak

Tegnap kísérleteztem egy kicsit... Nem tudok a recept alapanyagaihoz mértékegységeket hozzárendelni, mivel találomra készült az egész. Gondoltam megpróbálok nyársakat bundában kisütni, lássuk milyen lesz... Extra jó lett. Téli vitamin salátával ettük Ottis módra. Vendégeknek készíteni ideális. Előre elkészíthető, mutatós és érdekes étel.

 



Hozzávalók: csirkemell nagyobb kockára vágva és befűszerezve, sajt nagyobb kockára vágva, megtisztított apró gombafejek, virsli feldarabolva, tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj, só, bors, bazsalikom.

Elkészítés: Hegyes pálcikákra felváltva felnyársaljuk a virslit, a gombát, a sajt és a csirkemell darabkákat. Egy tálban 2-3 tojás elkeverünk liszttel és kevés bazsalikommal (palacsinta állagúra). Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beleforgatjuk egyenként a nyársakat a tojásos masszába, majd meghempergetjük zsemlemorzsába és a forró olajban ropogósra sütjük. A nyársakat sütés közben forgatni kell, hogy mindegyik oldala szépen egyenletesen megsüljön.