Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Gyöngyhagymából mit?

Ott csücsült a hűtőnkben pár hónapig egy üveg ecetes gyöngyhagyma. Sokféle receptet gyűjtöttem hozzá, végül egyiket sem készítettem el, hanem kreáltam egy újat. Nagyon jó lett, de még mindig maradt gyöngyhagymánk, úgy hogy hamarosan jön a második felvonás is. Addig ezt nyugodtan ki lehet próbálni, komolyan mondom annyira finom, mint amennyire jól néz ki!

 


Gyöngyhagymás pulykaragu

Hozzávalók: egy pici olaj, 1 fej hagyma, 500 gr pulykacomb, 2 db csemege uborka, 20-25 szem gyöngyhagyma, 1 ek mustár, só, őrölt fehérbors, 1 kk tárkony finomra vágva, 2,5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 dl fehérbor.

A finomra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd a vékony csíkokra vágott húst rátéve tovább pirítjuk. Sózzuk és kevés víz hozzáadásával lefedve, pároljuk. Mikor majdnem puha, beletesszük az összevágott tárkonyt, a csíkokra vágott uborkát, a gyöngyhagymát. Borssal és mustárral ízesítjük. Amikor megpuhult a hús, tejfölös-lisztes habarással sűrítjük, és a fehérbort hozzáöntve kiforraljuk, tésztával tálaljuk.