Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

"...és halat, s mi jó falat"

Sajnos a nálunk kapható halfilék elég ízetlenek, ezért törekszem arra, hogy mindig valami érdekesebbet kihozzak belőle. Ezt a receptet az elmúlt napokban találtam, megtetszett. Gyorsan kipróbáltam és nem csalódtam benne, finom ízletes halreceptre leltem benne.

 


Halfilé mustármártásban

Hozzávalók: 4 szelet halfilé, citromlé, 2 ek vaj, 2,5 dl tej, 1 ek liszt, 2 ek dijoni csípős mustár, 2 duci gerezd fokhagyma, fűszerek.

A halat egy éjszakára citromos vízbe rakjuk. Másnap a halfiléket egyenként kicsavarjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk piros paprikával, csinos kis tűzálló tálba rakjuk szorosan egymás mellé. 1 ek vajban a lisztet aranybarnára pirítjuk, felöntjük a tejjel, csomómentesre keverjük, fűszerezzük (só, bors, petrezselyemzöld, kevés szerecsendió), hozzáadjuk a mustárt, és pár percig még főzzük. Rákanalazzuk a halszeletekre, megszórjuk bőven szeletelt fokhagymával, rámorzsolunk 1 ek vajat. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Mi fokhagymás kukoricafőzelékkel ettük. A receptet Ceciletől kaptam, köszönet érte.