"...és halat, s mi jó falat"
Sajnos a nálunk kapható halfilék elég ízetlenek, ezért törekszem arra,
hogy mindig valami érdekesebbet kihozzak belőle. Ezt a receptet az elmúlt
napokban találtam, megtetszett. Gyorsan kipróbáltam és nem csalódtam benne,
finom ízletes halreceptre leltem benne.
|
Halfilé mustármártásban
Hozzávalók: 4 szelet halfilé, citromlé, 2 ek vaj, 2,5 dl tej, 1 ek liszt,
2 ek dijoni csípős mustár, 2 duci gerezd fokhagyma, fűszerek.
A halat egy éjszakára citromos vízbe rakjuk. Másnap a halfiléket egyenként
kicsavarjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk piros paprikával, csinos kis
tűzálló tálba rakjuk szorosan egymás mellé. 1 ek vajban a lisztet aranybarnára
pirítjuk, felöntjük a tejjel, csomómentesre keverjük, fűszerezzük (só,
bors, petrezselyemzöld, kevés szerecsendió), hozzáadjuk a mustárt, és
pár percig még főzzük. Rákanalazzuk a halszeletekre, megszórjuk bőven
szeletelt fokhagymával, rámorzsolunk 1 ek vajat. 180 fokos előmelegített
sütőben kb. 25 percig sütjük. Mi fokhagymás kukoricafőzelékkel ettük.
A receptet Ceciletől kaptam, köszönet érte.
|