Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Frissen sütött pékárú

Mára ez szupergyors édesfalat jutott. Kevés munka van vele és szerencsére kevés mosagatnivaló van utána, ez nálam plusz pont. Bármilyen gyömölccsel és pudinggal elkészíthető. Melegen csudajó, de hidegen is van keletje!

 


Csokis-ananászos párna

Kell hozzá: 1 csomag fagyasztott leveles tészta, 1 tasak csokoládé ízű pudingpor hagyományos módon elkészítve, ananász konzerv, 1 tojás, porcukor.

A tésztát nagyobbacska téglalap alakú formákra felvágjuk (akkorákra, hogy majd hosszába összehajtva párnácskákat kapjunk). Mindegyiket körben a szélein megkenjük tojással. Ezután a téglalapok egyik felére ráteszünk 1 - 1,5 kanál kihűlt pudingot és erre ráteszünk néhány darab ananászt. Az üresen maradt oldalakat bevagdossuk picit ferdén (a képen szépen látható) majd ráhajtjuk a pudingos oldalra és összeragasztjuk a széleket. Így lesznek belőlük párnák. 200 fokos előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Tetejüket porcukorral megszórjuk!