Frissen sütött pékárú
Mára ez szupergyors édesfalat jutott. Kevés munka van vele és szerencsére
kevés mosagatnivaló van utána, ez nálam plusz pont. Bármilyen gyömölccsel
és pudinggal elkészíthető. Melegen csudajó, de hidegen is van keletje!
Csokis-ananászos párna
Kell hozzá: 1 csomag fagyasztott leveles tészta, 1 tasak csokoládé ízű
pudingpor hagyományos módon elkészítve, ananász konzerv, 1 tojás, porcukor.
A tésztát nagyobbacska téglalap alakú formákra felvágjuk (akkorákra, hogy
majd hosszába összehajtva párnácskákat kapjunk). Mindegyiket körben a
szélein megkenjük tojással. Ezután a téglalapok egyik felére ráteszünk
1 - 1,5 kanál kihűlt pudingot és erre ráteszünk néhány darab ananászt.
Az üresen maradt oldalakat bevagdossuk picit ferdén (a képen szépen látható)
majd ráhajtjuk a pudingos oldalra és összeragasztjuk a széleket. Így lesznek
belőlük párnák. 200 fokos előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Tetejüket
porcukorral megszórjuk!
|