Csirkeszárnyak pácban
Nálunk a visszatérő ételek közé tartozik a csirkeszárny. Azért szeretek
csirkeszárnyat készíteni, mert egyszerű vele dolgozni és nagyon finomakat
lehet készíteni belőle. Nagyjából mindig ugyanaz a forgatókönyv: pácot
készítek, állni hagyom benne a szárnyakat majd ropogósra sütöm. De a páclevet
mindig változtatom rajta, készítettem már gyömbérrel, fokhagymával, balzsamecettel,
szójaszósszal és sörrel is. Mindegyik nagyon finom lett. Ezúttal magos
mustárral készítettem.
|
Mézes pikáns csirkeszárnyak
Hozzávalók: 8 db csirke szárny, só, bors, 3 evőkanál magos mustár, 1,5
ek méz, 1/2 kk apróra vágott csípős (én üvegben eltett csípőst használtam),
1/2 kk paprikakrém (csípős), olaj
A szárnyakat megmossuk, végeiket levágjuk. Tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk.
Egy kisebb tálban összekeverjük a mustárt, a mézet, az erős paprikát,
a csípőst és az egészet a szárnyakra öntjük. Pár óráig a húst a pácban
állni hagyjuk. Egy tepsibe olajat öntünk úgy, hogy a szárnyakat 1/4-ig
ellepje. Egymás mellé sorakoztatjuk a szárnyakat, ráöntjük az összes pácot,
lefóliázzuk és 200 fokos előmelegített sütőben 50 percig sütjük, utána
levesszük a fóliát és 10 perc alatt ropogósra sütjük.
|