Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Csirkeszárnyak pácban

Nálunk a visszatérő ételek közé tartozik a csirkeszárny. Azért szeretek csirkeszárnyat készíteni, mert egyszerű vele dolgozni és nagyon finomakat lehet készíteni belőle. Nagyjából mindig ugyanaz a forgatókönyv: pácot készítek, állni hagyom benne a szárnyakat majd ropogósra sütöm. De a páclevet mindig változtatom rajta, készítettem már gyömbérrel, fokhagymával, balzsamecettel, szójaszósszal és sörrel is. Mindegyik nagyon finom lett. Ezúttal magos mustárral készítettem.

 


Mézes pikáns csirkeszárnyak

Hozzávalók: 8 db csirke szárny, só, bors, 3 evőkanál magos mustár, 1,5 ek méz, 1/2 kk apróra vágott csípős (én üvegben eltett csípőst használtam), 1/2 kk paprikakrém (csípős), olaj

A szárnyakat megmossuk, végeiket levágjuk. Tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk. Egy kisebb tálban összekeverjük a mustárt, a mézet, az erős paprikát, a csípőst és az egészet a szárnyakra öntjük. Pár óráig a húst a pácban állni hagyjuk. Egy tepsibe olajat öntünk úgy, hogy a szárnyakat 1/4-ig ellepje. Egymás mellé sorakoztatjuk a szárnyakat, ráöntjük az összes pácot, lefóliázzuk és 200 fokos előmelegített sütőben 50 percig sütjük, utána levesszük a fóliát és 10 perc alatt ropogósra sütjük.