Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Csokis-narancsos falatkák

Ez a ropogtatni való finomság úgy készült el, hogy megnéztem mi az amit gyorsan fel kell használni vagy meg kell enni...és hát a narancsok kerültek előtérbe. Így született meg a csokis - narancsos keksz. Én nagyon szeretem, ha itthon van valami nassolnivaló, mert elég gyakran rám tör az édes bűnbe esés. És akkor megyek előszedem a kekszes dobozt, gyorsan bekapok néhányat és rendben is vagyok!

 


Narancsos - csokis keksz (32- 36 db lesz belőle)

Hozzávalók: 1/2 csésze liszt, 1/4 tk szódabikarbóna, pici só, 1/2 csésze puha margarin, 1 csésze sötétbarna cukor, 1 tojás, 1 -2 ek narancshéj, 1, 5 csésze zabpehely, 12 dkg étcsokoládé (jó minőségű táblás csokoládé), 1/2 csésze durvára vágott dió. (1 csésze = 250 ml)

A sütőt előmelegítjük 190 fokra és a tepsit sütőpapírral kibéleljük. A lisztet, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük egy tálban. Robotgéppel közepes sebességen egy nagy tálban habosra keverjük a vajat és a cukrot, belekeverjük a narancshéjat és a tojást, hozzáadjuk a lisztes keveréket, és alacsony sebességen verjük. Keverőkanállal belekeverjük a zabpelyhet, a csokit és a diót. 30 percre hűtőbe rakjuk. A tésztából diónyi adagokat teszünk az előkészített tepsire, egymástól 5 cm távolságra, majd ezeket az ujjunkkal kicsit ellapítjuk. 10-12 percig sütjük, majd 2 percig állni hagyjuk a tepsiben.Fémdobozban tároljuk. (a recept Latsiától származik, természetesen kissé átvariálva ottis módra)