Tésztaköltemény
A tésztakedvelőknek ajánlom az alábbi receptet. A jól elkészített cannelloni
titka az, hogy annyi besamelt kell készíteni hozzá, hogy jól el lepje.
Egy igazán finom és könnyű ebéd!
|
Csirkehúsos cannelloni
Hozzávalók: 15 dkg kukorica (konzerv), 15 dkg sárgarépa, 15 dkg csirkemell,
15 dkg juhtúró (vagy ricotta), 1 fej hagyma, 10 dkg reszelt sajt, egy
kis vaj, 2 kanál liszt, 2,5 dl tejföl, só,bors, kakukkfű, 0,5 dl száraz
fehérbor, 300 ml zöldségerőleves, 10 db cannelloni (készen kapható).
A csirkemellet apróra felkockázzuk. Kevés olajon a húst és a sárgarépát
megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük, és a borral felöntjük.
Rövid ideig főzzük, hozzákeverjük a kukoricát és a túrót. A cannellonikat
a masszával megtöltjük. A hagymát vajon megpároljuk, beletesszük a lisztet,
tejfölt, 300 ml erőlevessel hígítjuk (amit én kockából szoktam csinálni),
sózzuk, borsozzuk, állandó keverés mellett felforraljuk majd bele tesszük
a reszelt sajt felét. A cannellonikat tűzálló tálba helyezzük és a mártást
ráöntjük. Előmelegített sütőben 200 fokon alufólia alatt 40 percig sütjük.
Az utolsó 10 percben levesszük a fóliát és megszórjuk a maradék reszelt
sajttal a tetejét.
|