Egy finom muffin mindig jól jön!
Úgy vagyok a muffinokkal, hogy egyre ritkábban találok fogamra való receptet.
Ez a muffin-recept viszont fantasztikusan finom: puha, szaftos, kihűlés
után nem szárad ki és másnapra is finom marad (feltéve ha marad belőle).
A kész muffinokat díszruhába öltöztettem (tejszínhab cukorgyönggyel fűszerezve),
de ez már csak ráadás. Enélkül is ez muffin dobogós helyen áll.
Fehércsokis - málnás muffin
Hozzávalók: 1 pohár natúr joghurt, 2 joghurtos pohár liszt, 1 joghurtos
pohár cukor (aki édesebben szereti, tehet többet is), 0,5 joghurtos pohár
olaj, 3 db tojás, fél csomag sütőpor, 1 csipet szódabikarbóna, 10 dkg
fehércsokoládé apróra vágva, 15 dkg málna.
Egy tálban összekeverem a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát
és a csokit. Egy másik tálban összekeverem a tojásokat, a joghurtot és
az olajat. Ehhez hozzáadom a szárazanyagokat majd legvégül belevegyítem
a málnát. A muffinsütő mélyedéseibe töltöm a masszát és 200 fokon 18 -20
percig sütöm.16 darab lesz belőle.
|