Sajtos - tejfölös husi (sáfrányos rizottóval)
Egy régi kedvenc!
Egy recept sem szentírás. A hozzávalókat általában lehet módosítani ízlés
szerint. Egy régi kedvenc receptünket vettem elő, a sajtos húst, bármilyen
sajttal elkészíthető, tetszés szerint fűszerezhető. Roppant egyszerű és
kiváló ebéd, bátran merem ajánlani!
Sajtos - tejfölös husi (sáfrányos rizottóval)
Hozzávalók: 8 szelet sertésszelet (rövidkaraj), ahány szelet hús annyi
szelet sajt, 2 -3 dl tejföl, vaj, só, bors, szerecsendió.
A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsózzuk, szerecsendióval
megszórjuk, és vajon mindkét oldalát megsütjük. Ezt követően tűzálló tálba
rétegezzük a következőképpen: 4 hússzeletet egymás mellé fektetünk, mindegyikre
teszünk egy szelet sajtot, öntünk rá tejfölt, majd utána a következő 4
szelet hús, rá sajt és a maradék tejföl. Előmelegített, 180 fokod sütőben
15 -20 percig sütjük. Bármilyen köret illik hozzá, én sáfrányos rizottót
készítettem.
|