Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Sajtos - tejfölös husi (sáfrányos rizottóval)

Egy régi kedvenc!

Egy recept sem szentírás. A hozzávalókat általában lehet módosítani ízlés szerint. Egy régi kedvenc receptünket vettem elő, a sajtos húst, bármilyen sajttal elkészíthető, tetszés szerint fűszerezhető. Roppant egyszerű és kiváló ebéd, bátran merem ajánlani!


Sajtos - tejfölös husi (sáfrányos rizottóval)

Hozzávalók: 8 szelet sertésszelet (rövidkaraj), ahány szelet hús annyi szelet sajt, 2 -3 dl tejföl, vaj, só, bors, szerecsendió.

A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsózzuk, szerecsendióval megszórjuk, és vajon mindkét oldalát megsütjük. Ezt követően tűzálló tálba rétegezzük a következőképpen: 4 hússzeletet egymás mellé fektetünk, mindegyikre teszünk egy szelet sajtot, öntünk rá tejfölt, majd utána a következő 4 szelet hús, rá sajt és a maradék tejföl. Előmelegített, 180 fokod sütőben 15 -20 percig sütjük. Bármilyen köret illik hozzá, én sáfrányos rizottót készítettem.