A Rafaello jellegű süteményeknek is több féle változata ismert. Nekem ez a kedvencem közülük. Viszonylag könnyen elkészíthető és nem csalódik senki benne. Érdemes elkészíteni, mert mindenki habzsolni fogja.
Habos Rafaello krémes Hozzávalók: A tésztához: 7 tojás fehérje, 20 dkg cukor, 2 evőkanál liszt, 15 dkg kókuszreszelék. A rakományhoz: 7 tojás sárgája, 3 csomag vaníliás pudingpor, 12 evőkanál cukor, 1 liter tej, 15 dkg margarin, 2,5 dl tejszín, kókuszreszelék a tetejére. A tojásfehérjét felverjük keményre, folyamatosan hozzáadagoljuk a cukrot, majd a végén finoman hozzákeverjük a 2 evőkanál liszttel elkevert kókuszreszeléket. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon világosra sütjük. (20x30 méretű tepsibe). Vigyázat hamar megsül, nem kell túlsütni, mert száraz lesz. Krém: A tojás sárgákat a vaníliás pudingporral, a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt belekeverjük a margarint. Rákenjük a krémet a kihűlt tésztára. Ezután a tejszínt felverjük és rákenjük a sárga krémre. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk. |
||
|