Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Fincsi apróságok!

Milyen jó is, ha ott lapul a hűtőben valami kis édesség, amivel egy finom ebédet megkoronázhatunk. Erre jó ez a kis recept. Én nagyon kedvelem a házilag készült trüffeleket és bonbonokat, többet is kipróbáltam már közülük. Az alábbi recept egyike a legjobbaknak (szerintem). Stahl Judit kókuszos-fehércsokis trüffeljének átdologzott változata.


Zöldcitromos - kókuszos trüffel
(20-30 db.)

Hozzávalók: 20 dkg fehércsokoládé, 5 dkg vaj, 30 ml tejszín, 2 zöldcitrom, 15 dkg kókuszreszelék.

A csokoládét a vajjal és a tejszínnel gőz fölött felolvasztom, hozzáadok 2 evőkanál zöldcitromot és 10 dkg kókuszreszeléket. A csokis kókuszos krémet egy dobozba öntöm és beteszem a fagyasztóba, amíg megdermed. A megdermedt trüfflimasszából diónyi golyókat formázok, majd alaposan meghempergetem a reszelt zöldcitromhéjjal (2 citrom héjával) elkevert maradék kókuszreszelékben. A kész trüffliket papír kapszlikba teszem és hűtőben tárolom (nem sokáig, mert hamar elfogy).