Fincsi apróságok!
Milyen jó is, ha ott lapul a hűtőben valami kis édesség, amivel egy finom
ebédet megkoronázhatunk. Erre jó ez a kis recept. Én nagyon kedvelem a
házilag készült trüffeleket és bonbonokat, többet is kipróbáltam már közülük.
Az alábbi recept egyike a legjobbaknak (szerintem). Stahl Judit kókuszos-fehércsokis
trüffeljének átdologzott változata.
Zöldcitromos - kókuszos trüffel
(20-30 db.)
Hozzávalók: 20 dkg fehércsokoládé, 5 dkg vaj, 30 ml tejszín, 2 zöldcitrom,
15 dkg kókuszreszelék.
A csokoládét a vajjal és a tejszínnel gőz fölött felolvasztom, hozzáadok
2 evőkanál zöldcitromot és 10 dkg kókuszreszeléket. A csokis kókuszos
krémet egy dobozba öntöm és beteszem a fagyasztóba, amíg megdermed. A
megdermedt trüfflimasszából diónyi golyókat formázok, majd alaposan meghempergetem
a reszelt zöldcitromhéjjal (2 citrom héjával) elkevert maradék kókuszreszelékben.
A kész trüffliket papír kapszlikba teszem és hűtőben tárolom (nem sokáig,
mert hamar elfogy).
|