Karamell élmény
A jó piskóta egyik titka (szerintem) a tepsi mérete. Fontos tudni minden
receptnél, hogy mekkora tepsibe kell sütni a piskótát. A legtöbb piskóta-recepthez
az ideális tepsi méret a 20x30-as. A következő sütit is egy 20x30 -as
méretű tepsire szabtam. Nagyszerű vendégváró süti!
|
Tejszínes karamell szelet
Hozzávalók a piskótához: 5 db tojás, 15 dkg cukor, 3 evőkanál víz, 16
dkg liszt, 3 dkg kakaó, 1 csomag sütőpor.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá
verjük, a sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük.
A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája-masszát, a liszttel elkevert sütőport,
a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy margarinnal kikent,
kilisztezett tepsibe és előmelegített sütőben 190 fokon 20 -25 percig
sütjük. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk. Amíg hűl a piskóta
két csomag karamell ízű krémport felverünk (Dr.Oetker), ha nincs ilyen
akkor karamell ízű pudingporból a szokásos módon pudingot készítünk +
10 dkg vajat/margarint belekeverünk. Megkenjük az alsó lapot a karamell
krémmel, ráhelyezzük a másik lapot. Felverünk 2,5 dl tejszínt, rákenjük
a tetejére. A tejszínhab tetejére olvasztott csokoládét csurgatunk. 1
órát legalább állni hagyjuk és utánna megesszük!
|