Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Karamell élmény

A jó piskóta egyik titka (szerintem) a tepsi mérete. Fontos tudni minden receptnél, hogy mekkora tepsibe kell sütni a piskótát. A legtöbb piskóta-recepthez az ideális tepsi méret a 20x30-as. A következő sütit is egy 20x30 -as méretű tepsire szabtam. Nagyszerű vendégváró süti!


Tejszínes karamell szelet

Hozzávalók a piskótához: 5 db tojás, 15 dkg cukor, 3 evőkanál víz, 16 dkg liszt, 3 dkg kakaó, 1 csomag sütőpor.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája-masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegített sütőben 190 fokon 20 -25 percig sütjük. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk. Amíg hűl a piskóta két csomag karamell ízű krémport felverünk (Dr.Oetker), ha nincs ilyen akkor karamell ízű pudingporból a szokásos módon pudingot készítünk + 10 dkg vajat/margarint belekeverünk. Megkenjük az alsó lapot a karamell krémmel, ráhelyezzük a másik lapot. Felverünk 2,5 dl tejszínt, rákenjük a tetejére. A tejszínhab tetejére olvasztott csokoládét csurgatunk. 1 órát legalább állni hagyjuk és utánna megesszük!