Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Mustáros - baconos csirkemell

A különleges pipimell

Nagyon egyszerű és látványos ebéd! Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható. Ünnepi vagy egyéb alkalmakra készített hidegtálak ideális összetevője lehet. A mozarrella - mustár párosítás különlegessé varázsolja a csirkemellet.


Mustáros - baconos csirkemell

Hozzávalók: 10 dkg mozarrella apróra vágva, 5 dkg reszelt cheddar vagy trappista sajt, 1 ek mustár (vagy mustármag darálva) 4 csirkemell-filé bőr nélkül, bacon.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A sajtokat a mustárral jól összekeverjük. Bevágjuk a csirkemelleket és megtöltjük a mustáros keverékkel. Betekerjük egyenként 2 -3 baconnal annyira, hogy összefogja a húst. Fűszerezzük és jénai tálban egymás mellé helyezve, 20-25 perc alatt megsütjük. Felszeletelve tálaljuk, bármilyen köret illik hozzá.