Mustáros - baconos csirkemell
A különleges pipimell
Nagyon egyszerű és látványos ebéd! Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.
Ünnepi vagy egyéb alkalmakra készített hidegtálak ideális összetevője
lehet. A mozarrella - mustár párosítás különlegessé varázsolja a csirkemellet.
Mustáros - baconos csirkemell
Hozzávalók: 10 dkg mozarrella apróra vágva, 5 dkg reszelt cheddar vagy
trappista sajt, 1 ek mustár (vagy mustármag darálva) 4 csirkemell-filé
bőr nélkül, bacon.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A sajtokat a mustárral jól összekeverjük.
Bevágjuk a csirkemelleket és megtöltjük a mustáros keverékkel. Betekerjük
egyenként 2 -3 baconnal annyira, hogy összefogja a húst. Fűszerezzük és
jénai tálban egymás mellé helyezve, 20-25 perc alatt megsütjük. Felszeletelve
tálaljuk, bármilyen köret illik hozzá.
|