Stahl Judit nyomán
A cookie jellegű sütik divatosak lettek manapság. Óriási előnyük az,
hogy gyorsan elkészülnek, sokáig elállnak és ráadásul finomak is. Rengeteg
féle cookie recept létezik. Összetételüket tekintve, többségük csokoládés,
ellenben sokféle változatban elkészítetők.
|
Csokis tallér
Hozzávalók: 15 deka liszt, fél kk szódabikarbóna, fél kk fahéj, púpos
evőkanál kakaópor, csipet só, 1 tábla apróra vágott csoki (én tejcsokival
készítettem), 10 deka vaj/margarin, 13 deka barna cukor (de lehet sima
cukor is), 1 tojás.
200 fokra előmelegítjük a sütőt, egy nagy tepsibe sütőpapírt terítünk.
Kimérjük a száraz összetevőket egy tálba A vajat/margarint habosra keverjük
a cukorral, hozzákavarjuk a tojást, és ezt a masszát hozzáadjuk a lisztes
keverékhez. Diónyi golyókat formázunk, tepsibe helyezzük, kicsit ellapítjuk.
Pici szünetet hagyunk köztük. 200 fokon 10 -12 percig sütjük. Aki omlósabban
szereti 10 percig süsse, aki ropogósan szereti 12 percig süsse. Amikor
kivesszük, nagyon lágynak tűnhet, de nem baj, mert ahogy kihűl, megszilárdul!
|