Forrón az igazi!
Meleg vacsorának, reggelinek vagy akár előételnek is ideális. Tálalhatjuk
zöldsalátával, illik hozzá a zöldhagyma vagy akár egy pohár finom vörösbor.
Sajttorta (sós)
Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1/2 tk só, 5 ek víz.
Összegyúrjuk és betesszük a hűtőbe.
Töltelék: 20 dkg sajt (lehet fele ebből füstölt is akár), 2 dl tejföl,
3 tojás, 1 ek. mustár, ízlés szerint só, bors, zöldpetrezselyem.
A tojást habosra keverjük a fűszerekkel és a tejföllel, a sajtot lereszeljük,
beleforgatjuk a tojásos masszába. Kivajazunk-lisztezünk egy kerek jénai
formát, belesimítjuk a tésztát úgy, hogy 2 cm-es pereme legyen. Ráöntjük
a sajtos tölteléket és előmelegített sütőben, kb. 200 fokon, 40-45 perc
alatt pirosra sütjük. Akkor van kész, ha a közepébe szúrt fogpiszkálóra,
már nem ragad a massza. Tortaszerűen felvágjuk, salátával kínáljuk. Vörös
borral nagyon extra! A húsimádóknak, a tészta tetejére lehet baconszeleteket
is helyezni és utána rátenni a tojásos - sajtos keveréket.
|