Gyümölcsös tiramisu Ottis módra
A tiramisu egyike azon desszerteknek, amelyeknek a leírása tovább tart,
mint az elkészítése. Nagyon sok változata létezik. Ez most egy házi kreálmány,
nem tartalmaz nyers tojást (óvakodunk tőle). Ezért a tojást puding helyettesíti.
A gyümölcsös tiramisuknak is igen széles a skálája. Mivel a fagyasztónkban
sok málna csücsül, ezért esett erre a választás. A málnáról tudni kell,
hogy nagyon hálás gyümölcs, lefagyasztás/kiolvadás után is képes megtartani
eredeti formáját. Ha valaki gyors és igazán finom desszertre vágyik, akkor
én a tiramisut ajánlom!
|
Málnás tiramisu
Hozzávalók:
30-40 dkg fagyaszott málna, 1 doboz (25 dkg) mascarpone sajt, cukor, 2
csomag vaníliás cukor, 1 csomag babapiskóta, 2,5 dl tejszín, tej.
A málnát tegyük egy tálba, várjuk meg amíg kiolvad. A málna 1/3 -át összeturmixoljuk
és 1 dl langyos tejjel hígítjuk, majd ízesítjük egy tasak vaníliás cukorral
(ha nem lesz elég, utólag még tölthetünk hozzá tejet). Elkészítjük a vaníliás
pudingot a szokásos módon, öt-hat kanál cukorral (tetszés szerint) és
egy tasak vaníliás cukorral. Kihűtjük, majd hozzákeverjük az előzetesen
elkavart mascarpone sajtot. A tejszínt felverjük és félretesszük. A babapiskótákat
mártogassuk bele a málnás tejes szószba, tegyük egy üvegtál aljára, majd
egy réteg pudingos sajtkrémmel fedjük be. Utána szórjuk meg sűrűn málnával
majd újra piskóta és egy réteg krém. Végül rátesszük a tejszínhabot, cukrozatlan
kakaóval vastagon megszórjuk és a maradék málnával díszítjük. Tegyük hűtőbe
legalább fél napra, hogy a piskóta jól átázzon. Mindenki habzsolni fogja!
|