A mexikói "kenyér"
Már több hónapja szemezek a tortilla recepttel. Végre rászántam magam
és nem bántam meg. Gyors, egyszerű és igazán változatossá tehető étel.
Minden hozzávalót a töltelékhez felaprítunk, felszeletelünk és előkészítünk,
a húst megsütjük és készülhetnek is a palacsinták!
Látszik, hogy előszőr készítettem ilyent...:-), de legközelebb ügyesebb
leszek, remélem.
|
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 4 ek olaj, 1 tk só, 1/2 cs sütőpor, víz.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport és az olajat.
Langyos vízzel fokozatosan lágy tésztává gyúrjuk. Befedve 15 percig pihentetjük.
12 egyforma méretű golyót formálunk a tésztából, amiket lisztezett deszkán
nagyon vékonyra kinyújtunk úgy, hogy kb. 18-20 cm átmérőjű lepényeket
kapjunk. Egy vastag aljú serpenyőben zsiradék nélkül sütjük, amíg a tészta
felhólyagosodik. Ekkor megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. Melegen
tartjuk. Tetszés szerint megtöltjük: csirkemell csíkok (vagy akármilyen
húsféle), sok zöldségféle, sajt, öntet, kukorica, gomba, bármi. Jó étvágyat!
(amikor kihűlt én mikróhullámú-sütőben felmelegítettem és megtöltöttem,
úgy is nagyon jó volt)
|