Kókuszos Kinder Pingvin
Édesszájúak figyelem!
Ez egy nagyon finom süti, az összetevői már bizonyítják is ezt. Annak
ellenére, hogy talán bonyolultnak tűnhet az elkészítése, nem egy komplikált
sütemény. A sütik lajstromában valahol az első 10 között van, szerintem.
|
Kókuszos Kinder Pingvin
(a recept Illeskrisztől van)
Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 10 dkg liszt, 1/2 sütőpor, 2 dkg keserű
kakaópor, 2 ek. olvasztott vaj, 2 ek. víz, 12 dkg cukor.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral.
Belekeverjük az olvasztott vajat és a vizet, ezzel is elkeverjük. A lisztet
összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral és a tojásos masszához adjuk.
Simára dolgozzuk. A végén lazán beleforgatjuk az előzőleg kemény habbá
vert tojásfehérjehabot. Sütőpapírral kibélelünk egy kb. 20X30 cm-es tepsit,
belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Kihűtjük. Mivel nagyon vékony a piskóta, cérna segítségével lapjában félbe
vágjuk. Krém: 1 tubus sűrített tej, 2 dl. tejszín, 4 ek. kókuszreszelék,
2 tk. zselatin amit 6 ek. vízben megmelegítünk. A sűrített tejet lassú
tüzön addig főzzük, amíg kicsit karamellizálódik, langyosra hűtjük majd
belekeverjük az oldott zselatint. Elkezdjük felverni a tejszínt, majd
amikor már majdnem kemény a hab, lassan belecsorgatjuk a sűrített, karamellizálódott
tejet. Ezzel keményre verjük. A végén lazán belekeverjük a kókuszreszeléket.
Megtöltjük a krémmel a piskótát, csokival bevonjuk és kókusszal díszítjük.
2 órára hűtőbe tesszük dermedni.
|