Cookies!!!-az én kedvencem
Régebben nem szerettem, de újabban nagyon megszerettem a cookies jellegű
kekszeket, főként amelyikben csoki és zabpehely van. Jó tulajdonsága a
sütinek, hogy sokáig eltartható, de csak akkor ha eldugjuk :-)). Nagyon
gyorsan elkészíthető és általában kisgyerekek kedvence lesz. Nem igényel
különösebb sütési tapasztalatot.
|
Zabpelyhes keksz
Hozzávalók: 15 dkg puha vaj, 6 dkg barna cukor, 6 dkg cukor, 1 tojás,
15 dkg zabpehely, 10 dkg finomliszt, 1 kávéskanál őrölt fahéj (de én mindig
többet teszek), gyömbér, 1/2 kávéskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 10
dkg étcsokoládé, apróra vágva.
Előmelegítem a sütőt 175 fokra és kibélelek egy nagy tepsit sütőpapírral.
Egy nagy tálba kimérem a zabpelyhet, rá a lisztet, majd jöhet egy kis
szódabikarbóna, egy csipet só és izesítésnek egy kis fahéj, gyömbér is.
A csokit felaprítom, és a lisztes keverékhez szórom, jól összekeverem.
A vajat habosra keverem a kétféle cukorral, majd hozzádolgozom a tojást.
Ezután a kétféle keveréket egy fakanállal jól összedolgozom. A tésztából
diónyi adagokat teszek egymás mellé 5 centire az előkészített tepsire,
majd ezeket nedves ujjal kicsit ellapítom. Egyszerre nem fér rá az összes
tészta a tepsire, ezért miután megsütöttem az első adagot, elkészítem
a többi tallért is. A zabpelyhes tallérokat 15 perc alatt megsütöm a meleg
sütőben. Amikor készen vannak, még puhák, de ahogy kihűlnek, megszilárdulnak
és ropogósak lesznek. 30 - 35 tallér lesz belőle.
|