Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Pulyka vadas mártással

Mi nagyon szeretjük a vadasan készült ételeket. Ennek nyomán készült a pulykacomb vadasan. Nagyszerű étel, fantasztikus ízvilággal.

 


Egy kis olajon kissé megpirítjuk a nagyobb darabokra vágott combot, utána kevés vörös bort vagy vizet öntünk alá. Egy kis fej vöröshagymával, egy gerezd fokhagymával, kakukkfűvel, bazsalikommal, sóval, kevés piros arany krémmel, egy babérlevéllel, borókabogyóval fűszerezzük. Jó puhára pároljuk. Az elfőtt levet én vörös borral pótoltam. Egy evőkanál olajban megpirítunk egy evőkanál cukrot, meghintjük egy csapott evőkanál liszttel, és egy pohár vörös borral felengedve addig forraljuk, amíg a karamell fel nem oldódott. A pulykacombhoz adjuk a karamelles mártást, tetszés szerint mustárt és tejfölt teszünk bele. Összeforraljuk és tálaljuk. Isteni!