Pulykatorta baconnal
Torta, de ezúttal hússal!
Ez a recept két hónapja készült el először. Azóta már háromszor is ettünk
ilyent. Könnyen elkészíthető, mutatós étel. Előző nap összeállítható,
vendégvárásra kiválóan alkalmas. Nagyon ízletes és finom.
Pulykatorta baconnal
500-750 gr pulykamell (v. csirkemell)
250 gr baconszalonna szeletelve
25-30 dkg reszelt sajt
2-3 db tojás
liszt, bors, só
A pulykamellet szeletekre vágjuk, besózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk.
Egy kerek tűzálló tálat kirakunk a szeletelt szalonnával, körbe-körbe.
Elkezdjük rá rétegezni a pulykát a következőképpen: panírozzunk minden
szeletet liszt, tojás, reszelt sajt sorrendben. Addig folytatjuk, míg
a hús el nem fogy. A tetejére ráhajtjuk a kilógó szalonnákat, ha maradt
azt is simítsuk rá. Lefedve kezdjük el sütni, majd pirosra sütjük levéve
a fedőt. Szépen megpirul körbe, alul, felül a szalonna. Ha kész kicsit
hűtjük, majd kiborítjuk egy nagy lapos tányérra. Tortaként lehet szeletelni.
Hidegtálként is fogyasztható.
|