Karácsonyi visszatekintő a gyümölcsszelet
Megtetszett egy recept, de bevallom őszintén amikor készítettem, kicsit
aggódtam, hogyan fog ez összeállni. Fantasztikus íze van, tele van minden
földi jóval és minden nap megenném. Ha lenne még belőle...Karácsonykor
készült és nem bántam meg, hogy bekerült a karácsonyi menübe! Nincs vele
sok munka, gyorsan összedobható.A recept Latsiától származik és tőle kaptam
a koktélcseresznyét is, amit postán küldött nekem :-) Igazán kedves volt
hozzám, köszönöm ezúton is neki!
|
Karácsonyi gyümölcsszelet
Hozzávalók:
1. 20 dkg dió felezve,10 dkg mogyoró, 5 dkg hámozott mandula, 20 dkg mazsola,
10 dkg magozott datolya aprítva, 20 dkg aszalt sárgabarack aprítva,15
dkg koktélcseresznye
2. 10 dkg liszt, 2 tk mézesfűszerkeverék, 1/2 tk sütőpor, 18 dkg barna
cukor
3. 3 tojás, 1 tk vanília aroma, porcukor a szóráshoz
Melegítsd elő a sütőt 150 fokra. Bélelj ki egy 1,5 literes sütőformát
sütőpapírral. Keverd össze az első 7 hozzávalót kézzel egy nagy tálban.
Keverd hozzá kanállal a második 4 hozzávalót. Verd fel a tojást a vaníliával
és keverd össze a többivel úgy, hogy ne maradjon lisztes felület, teljesen
nedves legyen mindenhol a keverék. Öntsd a sütőformába, kicsit nyomkodd
le és 1,5-1,3/4 óra alatt süsd meg. Hagyd hűlni 15 percet a formában,
majd borítsd egy rácsra és húzd le róla a papírt. Tálaláshoz szórd meg
a porcukorral.Két hétig is eláll hideg helyen.
|