Tiramisu+muffin avagy fordítva Pár hónapja nyomozok egy puha, könnyű muffin alaprecept után.Végre sikerült találnom egy olyan alapmuffint, amely másnapra sem szárad ki, kívül - belül egyaránt kellemesen puha marad. Valami újat akartam kipróbálni és Illéskrisz képviselő muffinja ötletét alapul véve, megszületett a tiramisu muffin. Különleges és finom muffin lett belőle.
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2 1/2 tk sütőpor, 1/2 tk szódabikarbóna, 1 tojás, 12,5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 0,8 dl növényi olaj, 2,5 dl tejföl, 10dkg. tiramisu ízű csokoládé, darabokra vágva. Összekeverjük a szokásos módon. A tejfölt lehet helyettesíteni tejjel vagy joghurttal is akár. 180 fokon sütjük, maximum 20 percig. Levágjuk a kalapjukat, meglocsoljuk a belsejüket kávéval. Felverünk egy tiramisu krémport a tasakon található előírás szerint és betöltötjük a kihűlt muffinokba, visszahelyezzük a kalapokat és megszórjuk cukrozatlan kakaóval. |
||
|